Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Az Airbnb betiltja a buliházakat, miután öten meghaltak egy halloweeni partin

2019.11.03. 16:48 Módosítva: 2019.11.03. 17:59

Az Airbnb keményebben fog fellépni a buliházak ellen, miután egy, a cégen keresztül kiadott, San Franciscóhoz közeli házban halloweeni bulit tartottak, ami közben lövöldözés történt. Hárman még a házban, ketten pedig a kórházban haltak meg – írja a BBC.

Egy nő hivatalosan azért vette ki egy éjszakára a házat, hogy olyan rokonai szálljanak meg ott, akiknek menekülniük kellett a tűzvész elől. Később az Instagramon már partihelyszínként jelent meg, és több mint 100-an érkeztek a buliba. Az Airbnb szerint a ház tulajdonosa nem adott engedélyt, hogy bulit tartsanak.

Mind az öt áldozat 30 év alatti volt. Hiába találtak két lőfegyvert a helyszínen, a rendőrség még nem tartóztatott le senkit, és nincsenek gyanúsítottak.

Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója Twitteren reagált a történtekre, és azt ígéri, hogy ezentúl határozottabban lépnek majd fel az buliházak ellen. Felállítanak egy különítményt, akik csak az ilyen eseteket kezelik, és komolyabban ügyelnek majd arra, hogy a felhasználók ne tudják kizsákmányolni egymást.

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom arra kérte a kongresszust, hogy szigorítsák a fegyvertartási szabályozást, hogy több ilyen eset ne fordulhasson elő.

Ez épp, hogy be fog kerülni a hírekbe, annyira hozzászoktunk az ilyen hírekhez

– mondta Newsom

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport