Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Két kilónyi macska miatt ugrott a törzsutasigazolvány

2019.11.13. 17:41

Egy Mihail Galin nevű orosz férfi azon bukta el az orosz Aeroflot légitársaságnál évek óta meglévő, és kellemes kis kedvezményeket biztosító törzsutas státuszát, hogy felcsempészte a macskáját a Moszkva-Vlagyivosztok járatra.

Ejnyemár.

A légitársaság szabályzata alapján legfeljebb nyolckilós állatot szabad felvinni az utastérbe, az ennél nehezebb házikedvenc lent utazik a csomagtérben és passz. Galin macskája, Viktor, tíz kilót nyomott a becsekkolásnál, és Galin bárhogy rimánkodott, a személyzet hajthatatlan volt. A férfi nem szállt fel a gépre macskája nélkül, inkább hazament tanakodni és panaszkodni - az esetről a Facebookra írt posztjában arról írt, hogy az Aeroflot képviselőjét az sem hatotta meg, amikor Viktor rémálmokkal sújtott jövőjéről beszélt. Lásd még: a szabál az szabál.

76916723 2401062356777468 9139462265815171072 o

És megszületett a terv, amihez csak egy kölcsön (hasonmás)macska kellett, aki nem olyan testes, mint Viktor. Galin másnap kiment a Facebookon kerített kölcsönmacsekkal a reptérre, lemérette (8kg) felcimkéztette a hordozót, majd a reptér előtt váró másik gazdától visszavette Viktort, és felszállt a gépre. Már felszállás előtt kiposztolta a sikeres akció történetét, amit leszállás után szívott meg, mert a légitársaság (a világ egyik legrégebbi légi-fuvarozó vállalata mellesleg) vizsgálatot indított, és a férfit kizárta a törzsutasprogramból.

Az orosz közösségi média persze megvadult, a

Je Suis Fat Cat

mém trending lett, sőt, a politika is beleszólt: egy bizonyos Vlagyimir Burmatov nevű kormánytag is kénytelen volt állást foglalni az ügyben. Ő személyesen kérte (utasította) az Aeroflot igazgatóját, hogy állítsa vissza Galin státuszát, és vizsgáltassa felül az állatok szállítására vonatkozó rendelkezéseiket. Egyelőre nem tudni, ennek mi lett a vége, de Galin cseppet sem volt zaklatott vagy ideges, amikor megtudta, mivel büntették.

Megszegtem a szabályt, ez a minimum

- nyilatkozta.

(CNN)