Tekla
7 °C
19 °C

Egy csecsemő és egy hároméves is meghalt egy patkányirtás után Temesváron

2019.11.19. 11:23

Egy 9 napos csecsemő és édesanyja, valamint egy hároméves gyermek meghalt, kilenc szomszédjuk pedig kórházi kezelésre szorult Temesváron, miután egy magánvállalkozó növényvédelemben használatos mérget használt kártevők irtására panelházukban.

A vállalkozó a feketepiacon szerezte be a gabonasilókban rágcsálók ellen használt alumínium-foszfid tablettákat. Annyit tudott róluk, hogy „erősebbek" a szokásos rovarirtó szereknél és kiváló eredményt ért el velük egy hónappal korábban egy kiürített szálloda fertőtlenítése során, áll az MTI hírében. A temesvári ügyészség keddi közleménye szerint a vállalkozó – belélegzés vagy lenyelés esetén akár halálos mérgezést okozó – Delicia-GASTOXIN nevű gázosító szert használt.

A múlt hét végén egy poloskákkal és csótányokkal teli, elhagyott lakásban is szétszórta a tablettákat, az ajtók és ablakok kereteit pedig ragasztószalaggal tömítette el. A lezárt lakás kulcsait magához vette, a nedvesség hatására gázokat fejlesztő méreg azonban átszivárgott a szomszédos lakásokba, ahol egy hároméves gyermek, illetve egy 9 napos csecsemő és 28 éves édesanyja halálát okozta.

A tabletták kiszórása után, szombattól hétfőig több mint 30 lakót szállítottak a sürgősségre mérgezési tünetekkel. A közegészségügyi hatóság hétfő este kilakoltatta az épületet, és a vele szemben lévő másik panelházat, amelyben ugyanaz a férfi végzett kártevőirtást. A vállalkozót őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával eljárást indítottak ellene. A kilakoltatás körülbelül 200 főt érintett, írja a FőtérA Temes megyei sürgősségi kórház igazgatójának keddi tájékoztatása szerint a panelházból mérgezéses tünetekkel beutalt, megfigyelés alatt tartott másik kilenc lakó állapota javult, egyikük sincs közvetlen életveszélyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport