Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Putyin megújulásra szólította fel pártját, miután a fővárosban elvesztették mandátumaik egyharmadát

K EPA20191123015
2019.11.23. 19:07

Megújulásra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a kormányzó Egységes Oroszország pártot a szeptemberi helyi választásokon elszenvedett veszteségeket követően, írja az MTI. Bár az Egységes Oroszország megőrizte többségét a fővárosi képviselő-testületben a szeptember 8-i választásokon, elvesztette mandátumai egyharmadát.

Az orosz elnök szerint a kormánypártnak vezető szerepet kell vállalnia a társadalom előtt, és meg kell újulnia annak érdekében, hogy megnyerhesse a 2021-es parlamenti választásokat.

Putyin szerint az oroszoknak egyesülniük kell az alapvető értékek körül, az "összes ideológiai sokféleségen vagy párthoz való tartozáson" túlmutatóan. "A legnagyobb érték:

  • Oroszország szuverenitása,
  • nemzeti érdekei,
  • területi integritása
  • nép jóléte
  • az emberek önmegvalósításának lehetősége

Putyin egyúttal kiállt a demográfiai fejlődés fontossága és az oroszok közötti etnikai és vallási összhang mellett. Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a pártnak vissza kell szereznie vezető pozícióit. Putyin felszólította a "pártkatonákat", hogy "szerezzék vissza az elvesztett területet és mindenben legyenek vezetők".

(Borítókép: Szergej Ilnyickij / MTI / EPA)