Késelés volt Hága belvárosában, többen megsebesültek

2019.11.29. 20:55 Módosítva: 2019.11.29. 21:42
Legalább hárman megsérültek Hága belvárosában, ahol egy férfi péntek este késsel támadt rá többekre egy zsúfolt bevásárlóutcában. Az elkövető elmenekült, nagy erőkkel keresik.

Többen megsebesültek a hollandiai Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában pénteken, egy kora este elkövetett késeléses támadásban - közölte a holland rendőrség alapján az MTI.

Frissítés: három fiatalt sebesített meg a továbbra is szökésben lévő hágai késelő - közölte a holland rendőrség péntek este.

Az NOS holland közszolgálati televízió szerint egyelőre nem sejtenek terrorista motívumot a Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában történt támadás mögött. A rendőrség közleménye szerint a sebesülteket rövid kórházi kezelést követően hazaengedték.

Jelenleg a gyanúsítottat keressük, de eddig még senkit sem vettek őrizetbe

– közölte Marije Kuiper rendőrségi szóvivő. Mint mondta, egyelőre nincs személyleírásuk az elkövetőről, ugyanakkor pedig hangsúlyozta: téves volt a korábbi rendőrségi közlés, miszerint egy 40-es éveiben járó észak-afrikai származású férfit keresnének. Kuiper a támadás indítékát tekintve kiemelte: jelen pillanatban még nem zárnak ki semmit sem.

A támadás a Hudson's Bay kanadai tulajdonú áruházlánc egyik üzletében történt, a Grote Markt nevű bevásárlóutcában, ami a black friday miatt a szokásosnál is zsúfoltabb volt. 

A támadó elmenekült, a rendőrség egy 45-50 év körüli, fekete, göndör hajú férfit keres, aki sálat és szürke melegítőt viselt a támadáskor. A környéket helikopterekkel is pásztázzák, még az éjszakai órákban is nagy erőkkel keresték az elkövetőt.

A helyi sajtó információi szerint a feltehetően észak-afrikai származású férfi nem célzottan támadt, hanem véletlenszerűen sebesítette meg a közelében tartózkodó járókelőket - írja az MTI.

A támadó motivációja egyelőre  nem ismert. A rendőrség közlése szerint még nem tisztázott, hogy a késelés terrortámadásnak minősül-e, a CNN viszont arról ír, hogy a holland köztévé, a NOS meg nem nevezett forrásokra hivatkozva ugyan, de azt állítja: vélhetően nem terrortámadás történt.