Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Észak-Korea szerint a japán kormányfő tökéletes agyalágyult

2019.11.30. 08:13

Észak-Korea becsmérlő szavakkal illette szombaton Abe Sindzó japán kormányfőt, amiért Phenjan "szuper nagy" rakéta-sorozatlövő rendszerének tesztjét ballisztikusrakéta-indításnak nevezte, írja az MTI.

"Elmondható, hogy a világon egyedül Abe annyira együgyű és a történelem legostobább embere, mivel nem képes megkülönböztetni egy ballisztikus rakétát egy rakéta-sorozatlövő rendszertől, miközben a fényképekkel ellátott jelentést olvassa" - hangoztatta az észak-koreai külügyminisztérium Japán részlegének igazgató-helyettese, akit a KCNA állami hírügynökség idézett.

"Abe talán valódi ballisztikus rakétát is láthat a nem is távoli jövőben a saját orra alatt ... Abe nem más, mint egy párját ritkító, tökéletesen agyalágyult politikai törpe" - folytatta a kommunista állam tisztségviselője a japán miniszterelnök sértegetését.

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított csütörtökön a Japán-tenger felé. A KCNA állami hírügynökség szerint nagyon meg volt elégedve az eredménnyel a sikeres próbát figyelemmel kísérő Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

Abe csütörtökön a történtekre reagálva közölte, hogy védelmi minisztériumának megítélése szerint a kilövés veszélyt jelent Japánra, illetve a nemzetközi közösségre. Figyelik a helyzet alakulását, és folyamatosan kapcsolatban állnak szövetséges partnereikkel - tette hozzá.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai tiltják Észak-Korea számára a ballisztikusrakéta-teszteket. Phenjan azonban elutasítja a korlátozást, mondván, hogy ez sérti az ország önvédelemhez való jogát.