Rendőrt hívtak a halott nőhöz, elkezdte simogatni a holttest mellét

GettyImages-853712966
2019.12.04. 14:55

Egy amerikai rendőr ellen testkamerás felvételek alapján vizsgálat indult, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy

a férfi egy női holttest mellét fogdosta.

Los Angeles-i rendőrkapitányság által indított vizsgálat – melyről a Los Angeles Times szerdán számolt be – eddigi megállapításai szerint a rendőrt és társát néhány hete egy lakásban talált holttesthez riasztották. A rendőrök megállapították, hogy a nő valóban halott, és miközben az egyik járőr leszaladt az autóhoz, a másik viszont kikapcsolta a minden amerikai rendőr által kötelezően viselt testkameráját, majd elkezdte simogatni a holttest melleit.

Az események kapcsán rögtön adódik a kérdés:

Ha kikapcsolta a kamerát, akkor honnan lehet mégis tudni a tettéről?

A bizonyíték a testkamerák egyik biztonsági beállításának köszönhetően áll rendelkezésre, a kamerák ugyanis csak két perccel a kikapcsolást követően válnak ténylegesen inaktívvá, ezért a tapizást még pont sikerült rögzíteni. A 2014-től rendszeresített több mint 7000 kamera ráadásul a két perccel a bekapcsoláselőtt "látott" dolgokat is eltárolja.

Azt nem tudni, hogy a rendőr nem tudott a testkamerák biztonsági késleltetéséről vagy csak arra számított, hogy a testkamerák felvételét úgysem fogják visszanézni. Azonban az eset fennakadt a rendőrség októberben bevezetett szúrópróbaszerű ellenőrzésén, és a Los Angeles Times szerint óriási felháborodást váltott ki a rendőrkapitányságon belül is.

Borító és címlapkép: A kapitányság épülete Fotó: Raymond Boyd/Getty Images Hungary