Piroska
-11 °C
-2 °C

Kim Dzsongunék megint leöregezték Donald Trumpot

2019.12.06. 09:58

Észak-Korea ismét beszólt Donald Trumpnak, miután Trump fenyegette katonai akcióikat, írja a BBC. 

Bár tavaly június óta Észak-Korea és az Egyesült Államok három csúcstalálkozót tartott, és egyéb megbeszéléseket is folytatott, nem javultak különösebben a két ország kapcsolatai. Donald Trump november közepén újabb csúcstalálkozó mellett érvelt, ezt azonban Észak-Korea elutasította. A két férfi 2018-ban tárgyalt Szingapúrban és idén Vietnámban is, ahol atomfegyverkezés-mentesítésről beszéltek: úgy tűnt, Trump és Kim Dzsongun végre megbeszéli a megbeszélnivalót és békében válnak el egymástól.

Ez azonban nem így lett, a két államfő visszatért 2017-es stílusához (ekkor volt például, hogy Trump "rakétás embernek" nevezte Kimet), a külügyminisztérium ugyanis most azt mondta, hogyha Trump konfrontálódni akar, azt csak úgy lehet értelmezni, mint 

egy vén holdkóros hülye állapotának súlyosbodásaként.

Észak-Korea már 2017-ben "vén holdkóros hülyézte" Donald Trumpot, a megbeszélések elkezdődése után azonban az elmúlt egy évben most fordult először elő az, hogy Észak-Korea ismét öregezni kezdett volna. Ezzel együtt viszont úgy néz ki, hogy a világháborúvalfenyegetés és személyes sértegetés utáni békeszerű állapot most újra visszalépett a sértegetés szintjére.