Öt ember meghalt, amikor kigyulladt egy ház Eperjesen

2019.12.06. 15:12 Módosítva: 2019.12.06. 17:31

Egy gázrobbanás miatt kigyulladt egy 12 emeletes panelház a szlovákiai Eperjesen. A detonációban legalább öt ember életét vesztette, negyvenkilencen megsérültek, írja a Bumm.sk.

A lakók közül többen a robbanás feletti épületrészben ragadtak. A tűzoltók megpróbálnak feljutni hozzájuk, de aÚj Szó azt írja, az emeleteket összekötő lépcső összeomlott. 

A Bumm.sk információi szerint a robbanás dél körül történt, a panelház felsőbb szintjein. A helyszínen rengeteg tűzoltó küzd a lángokkal. Az M1 híradójában a tudosító azt mondta, a házban a robbanás előtt gázszivárgást észleltek a lakók, délelőtt már jelezték, hogy gázszagot éreznek, de megnyugtatták őket. 

A város polgármestere rendkívüli helyzetet rendelt el. Fennáll az épület összeomlásának veszélye.

A hatóságok nemcsak az érintett épületet, hanem a szomszédos lakótömböket is fokozatosan kiürítik. Az emberek ideiglenesen a környékbeli iskolákban kaptak elhelyezést. A mentési munkálatok folytatódnak. 

Az Új Szó szerint egy mobilszolgáltató, az O2 adóállomása a ház tetejére volt felszerelve, a környéken három kilométeres körzetben nincs vétele az O2-t használóknak. 

A katonaság hat Black Hawk helikopterrel és egy mentőhelikopterrel vesz részt a mentésben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport