Meggyilkoltak 4 humanitárius dolgozót Nigériában a helyi dzsihadisták

2019.12.13. 23:06 Módosítva: 2019.12.13. 23:18

Elhurcolt humanitárius dolgozókat gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában.

Négy elhurcolt humanitárius dolgozót gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában – írja az MTI az Action Contre La Faim francia segélyszervezet pénteki közleménye alapján. A szervezet egyik munkatársa is az elraboltak között van.

A fegyveres csoport, amely a humanitárius dolgozók július 18-i elrablásáért felelős, megölt még négy túszt. Az áldozataik száma így ötre emelkedett. Gondolatban hozzátartozóikkal és a Nigériában tartózkodó kollégáinkkal vagyunk

– írta a szervezet, amely szerint a hatóságok nem teljesítették a túszok szabadon engedésével kapcsolatos felszólításokat. 

A szervezet a dzsihadisták markában maradt utolsó fogoly elengedését követelte. A Grace néven említett túsz az Action Contre La Faim munkatársa, akit szélsőségesek hurcoltak el júliusban két sofőr és a nigériai egészségügyi minisztérium három dolgozójának társaságában az északkelet-nigériai Borno állam Damasak nevű települése mellett a nigeri határ közelében. A hatfős csoporttal tartó harmadik sofőrt még a helyszínen agyonlőtték, egy túszt pedig szeptember végén gyilkoltak meg a szélsőségesek.

A területen iszlamista csoportok tevékenykednek. A Reuters szerint az Iszlám Állam terrorszervezet nyugat-afrikai szárnya (ISWAP) az utóbbi időben kiterjesztette tevékenységét Borno államban.

A civilszervezetet, amelynek célja az éhínség elleni küzdelem, 1979-ben alapították Franciaországban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport