Terroristák és katonák tűzharcában száznál több halott Burkina Fasóban

2019.12.24. 22:17

Nyolcvan terroristát ártalmatlanítottak kedden a védelmi és biztonsági erők a Burkina Faso északi részén fekvő Arbindában, írja az MTI.

A dzsihadisták a Száhel-övezetben található Arbindában polgári személyeket és egy katonai egységet támadtak meg, harmincöt polgári személyt – közöttük sok nőt – és hét katonát megöltek, több mint húszan megsebesültek.

Arbinda az ország legészakibb részén fekszik, közel Mali és Burkina Faso határához. Bár csak tízezres lélekszámú település, helyi közigazgatási székhely, Arbinda járás központja.

A hadsereg több órás tűzharcot vívott a támadókkal, nyolcvan terroristát megöltek, száz motorkerékpárt, nagy mennyiségű fegyvert és lőszert koboztak el.

Az utóbbi időben romlott a biztonsági helyzet Burkina Faso északi részén, ahol szinte naponta történnek terrortámadások. Az elmúlt néhány hétben a Burkina Fasó-i hadsereg légi és szárazföldi offenzívákat indított országszerte a terrortámadások visszaszorítása érdekében.

2015 óta több mint 700 ember halt meg terrortámadásokban, közöttük 200 katona. Emellett ezrek menekültek el lakóhelyükről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla