Gizella
9 °C
15 °C

Nem keresik tovább az új-zélandi vulkánkitörés eltűntjeit

2019.12.24. 09:46

Beszüntették kedden a kutatást a két eltűnt után az új-zélandi Fehér-szigetnél, ahol két hete váratlanul kitört egy tűzhányó, írja az MTI.

Ahogy az Index is beszámolt róla, a Fehér-szigeten december 9-én, egy hétfő délután, tört ki egy vulkán, amikor több tucat külföldi turista volt ott. 17 ember meghalt, többtucatnyian megsérültek. A turisták Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kínából, Malajziából és Nagy-Britanniából érkeztek.

A hatóságok azóta keresték a két eltűnt embert: egy helyi idegenvezetőt és egy ausztrál tinédzsert. A kutatás mértékét a múlt héten visszafogták, miután a rendőrség arra az álláspontra jutott, hogy holttestüket a tenger feltehetően kisodorta a nyílt vízre.

A helyi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 13 sérültet új-zélandi kórházban ápolnak, kilencük állapota válságos. 13 másik sérültet Ausztráliába vittek, két embert pedig elengedtek a kórházból.

A Fehér-sziget egy kis, vulkán által formált lakatlan sziget, amelyet gyakran látogatnak turisták kisebb csoportokban. Az egyetlen olyan új-zélandi sziget, amelyen aktív vulkán van, az ottani tűzhányók hetven százaléka ugyanis tengerfenéki.

Ez az egyik leglátogatottabb vulkán a világon. Aktivitása ellenére a turisták szabadon felkereshetik, évente nagyjából 10 ezren látogatnak oda.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport