Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Lezuhant egy túrahelikopter Hawaiin

2019.12.28. 08:02

Lezuhant egy túrahelikopter Hawaii egyik szigetén, Kauain – írta az MTI. A balesetnek egyetlen túlélője sincs.

A járművön a pilótán kívül hat turista – köztük két gyermek – utazott. A szerencsétlenség helyi idő szerint még csütörtök délután történt, de csak pénteken találták meg a helikopter roncsát. (Hawaii 12 órával későbbi időzónában van a közép-európaihoz képest.) Az időjárásnak feltehetően köze lehetett a balesethez, mivel erős széllökésekkel és heves esőzéssel kísért viharba került a gép, amikor eltűnt a reptéri radar látóköréből.

A CNN információi szerint a gép roncsai között hat holttestet találtak. Egy hetedik utas után folytatják a kutatást, de bizonyosak benne, hogy ő sem élhette túl a balesetet.

A turistacsoport egy négytagú családból és egy másik család két tagjából állt. 

A parti őrség az amerikai haditengerészet egyik mentőhelikopterével és egy Honoluluból érkezett mentőhajóval kereste a járművet, a vihar azonban jócskán megnehezítette a dolgát. Az eltűnt gépen ugyan volt elektronikus helymeghatározó, az eszköz azonban semmilyen jelet nem adott.

A helyi rendőrség közleményben tudatta: megtalálták a helikopter roncsát, de tovább kutatnak esetleges túlélők után.

Kauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike, vulkáni eredetű, amelyet az Egyesült Államok huszonnegyedik legnagyobb szigeteként tartanak számon. Ősparkjainak köszönhetően a turisták egyik legkeresettebb üdülőhelye. A magas hegyekkel, rőt sziklákkal és meredélyekkel tarkított Na Pali partvidék - ahol a katasztrófa történt – híres helikopteres túráiról és búvárkodási lehetőségeiről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport