Tizenegy éves fiú lövöldözött egy mexikói iskolában

2020.01.11. 16:17

Tizenegy éves fiú lövöldözött iskolájában pénteken az észak-mexikói Coahuila államban, írja a CNN. A hatodikos gyerek megölte tanárát, hat embert megsebesített, majd végül öngyilkos lett. 

Az állam kormányzója, Miguel Angel Riquelme elmondta, osztálytársai szerint a fiú jól nevelt volt, jól tanult, és a nagymamájával élt.  

Pénteken viszont a merénylet előtt arra figyelmeztette néhány osztálytársát, hogy „ez az a nap!”

Reggel kilenc körül a fiú kikéredzkedett a mosdóra, de negyedóra múlva sem jött vissza. Amikor tanára keresni kezdte, már kijött a mosdóról, két kezében egy-egy fegyverrel. A beszámolók szerint a fiú egyből a tanárára célzott, majd utána magát is megölte.

Az iskola egy Facebook-posztban közölte: a lövöldöző és a tanár is meghalt. „Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyesmi előfordulhat a társadalmunkban” – írták, és hozzátették, hogy a két áldozaton kívül öt diák és egy tanár is megsebesült a lövöldözésben. A hat sebesültből négyet kórházba szállítottak, egyelőre nincs hír az állapotukról.

A torreóni Colegio Cervantes magániskolába 1900 diák járt a 2016-os adatok szerint, óvodától kezdve a gimnáziumig. Az eset után az aggódó rokonok egyből elvitték gyerekeiket az iskolából.

Egyelőre nem tudni, mi volt a tizenegy éves fiú indítéka, sem azt, hogy honnan szerezte a fegyvereket. A hatóságok szerint a fiúra nagy hatással volt a Natural Selection nevű lövöldözős videojáték, amiben az emberek különböző idegenekkel küzdenek meg a túlélésért. A BBC arról ír, a fiú pólóján is a játék címe szerepelt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport