Lezuhant egy tűzoltó-repülőgép Ausztráliában, a teljes amerikai személyzet meghalt

2020.01.23. 07:40

Meghalt egy tűzoltó-repülőgép teljes, háromfős, amerikai személyzete csütörtökön, amikor egyelőre ismeretlen körülmények miatt lezuhant Új-Dél-Wales államban egy tűzoltó-repülőgép, írja az MTI a katasztrófavédelmi szolgálatokra hivatkozva. A C-130-as Hercules típusú repülőgép szállítási és oltási feladatokat látott el, a személyzet a bozóttüzek idejére szerződött Ausztráliába, hogy részt vegyenek a lángok elleni küzdelemben. A  BBC  tájékoztatása szerint Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke, Gladys Berejiklian azt mondta, hogy a repülőgép Canberrától kb. kétórányira, a Snowy Mountains térségében zuhant le.

Ausztráliának azon a területén a hőség és a szárazság visszatértével ismét bozóttüzek keletkeztek. Új-Dél-Wales állam tűzoltósága számos kerületre adott ki figyelmeztetést. Legfőképpen az állam délnyugati részeire, az ausztrál főváros határaira, valamint az északnyugati területére, 40 kilométerre Sydney belvárosától. A bozóttüzek miatt zárva tart Canberra repülőtere. 

David Elliot, az állam rendkívüli szolgálatainak minisztere azt mondta, hogy visszatérnek azok a körülmények, amelyeket az elmúlt hónapokban tapasztaltak. A politikus egyben rendkívüli éberségre szólította fel a lakosságot a keletkező tüzek miatt.

Ausztráliában továbbra is súlyos a helyzet a főváros, Canberra keleti külterületén, rendkívüli figyelmeztetés van érvényben több elővárosban. Az embereket felszólították, hogy azonnal menjenek menedékhelyre vagy egy közeli sporttelepre. Azt is mondták, hogy már késő autóúton távozni a térségből, mert újabb hatalmas lángtenger van kialakulóban, amely az utakat is elérheti. A tűz rendkívül gyorsan terjed. A környékbeli bozóttüzek szerdán keletkeztek, amiket csütörtökön a heves szelek tovább tápláltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport