Mátyás
1 °C
15 °C

Eltévedtek az amazonasi őserdőben, 34 napig éltek bogyókon

2020.01.28. 14:27

Egy hónap után mentettek ki az amazonasi őserdőből egy kiránduló nőt három gyerekével. A rendkívül legyengült állapotú 40 éves nőt, valamint 10, 12 és 14 éves gyerekeit perui őslakosok találták meg, az ő segítségükkel kerültek haza.

A kolumbiai Puerto Leguízamóban élő nő tavaly decemberben kirándult férjével és a gyerekekkel az esőerdő egyik olyan részére, amelyet a turisták és a helyiek is csak ritkán látogatnak, írja az MTI az El Tiempo lapra hivatkozva. Az apa vásárolni ment, ezalatt azonban heves vihar tört ki. Felesége a gyerekekkel a férfi keresésére indult, de eltévedtek. A nő és a gyerekek 34 napon át bolyongtak az erdőben, ezalatt bogyókat ettek. 

Végül egy perui bennszülöttcsoport találta meg őket. Az őslakosok a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat, így jutott az apa tudomására családtagjainak holléte. Ezt követően értesítette a kolumbiai és perui hatóságokat, segítségükkel kórházba vitték a nőt és a gyerekeket. Az anya és a gyermekek is alultápláltak voltak, kiszáradtak, gombás fertőzések és férgek borították testüket.