Csongor
0 °C
9 °C

Szentpéterváron házhoz rendelhetik a koronavírusteszteket

2020.02.07. 18:09 Módosítva: 2020.02.07. 19:14

Szentpéterváron mostantól házhoz lehet rendelni a koronavírus-teszteket, írja az MTI.

A helyi influenzakutató intézet szerint többen, akik külföldről tértek haza, vagy épp külföldiekkel léptek kapcsolatba, tartanak a betegségtől, és kifejezetten kérték az intézkedést.

Az intézet klinikáján a jelentkezők 2019-nCoV koronavírus, influenza és más kórokozók miatti akut légúti betegségek laboratóriumi diagnosztizálását kérhetik. A teszteredmények másnapra készülnek el. Ez ötezer rubelbe (kb. huszonnégyezer forintba) kerül, ha valaki házhoz kéri a mintavételt, akkor az plusz ezerötszáz rubel, tehát összesen körülbelül harmincegyezer forint.

Oroszországban eddig két új koronavírus-fertőzött személyt diagnosztizáltak. Az orosz légierő két repülőgépe szerdán 144 embert – zömmel orosz állampolgárokat – evakuált a Kínában kitört járvány epicentrumából, Vuhanból Tyumenybe, ahol két hétre karanténba helyezték őket. Megismételt tesztelésüket pénteken fejezték be.

Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter pénteken Rjazanyban újságíróknak elmondta, hogy Oroszország 2 millió védőmaszkot készül segélyként Kínába szállítani.

A kínai koronavírus témában írt cikkeinket alább olvashatja.