Követte exét és bepoloskázta annak lakását az Angliában élő magyar férfi

2020.02.14. 13:29

Két évig nem mehet exbarátnője közelébe, rehabilitációra kötelezték, és 84 nap felfüggesztett börtönbüntetést is kapott az a magyar származású férfi, aki szakításuk után követte, ismeretlen telefonszámokról hívogatta, üzenetekkel bombázta őt és családját, és bepoloskázta volt barátnője maidstone-i otthonát, írja a Kent Online.

A 29 éves Tamas Harsanyi akkor ismerkedett meg a 21 éves nővel, amikor mindketten a West Malling-i The Farm House pubban dolgoztak. Szakításuk után Harsanyi rászállt a nőre: tavaly szeptember 11. és október 15. között zaklatta őt a szerelmével. A poloskára akkor derült fény, amikor egy alkalommal üzenetet küldött neki egy ismeretlen számról, amin a nő a barátaival hangosan nevetni kezdett. Ekkor újabb üzenet érkezett:

Min nevettek?

– kérdezte benne a férfi.

A lap szerint a nő paranoiddá vált a zaklatás hatására, és nagyon megijesztette Harsanyi kiszámíthatatlansága. A pártfogó felügyelői szolgálat munkatársa, Matt Morrish az ügyet tárgyaló maidstone-i bíróságon azt mondta: „Állandóan azt ismételgette nekem, hogy annyira szerette az áldozatot, hogy nem tudta elfogadni: a kapcsolatuk véget ért. Azt mondta, a rabjává vált. Bűnbánata és bocsánatkérése jeléül még ajándékot is készített neki.”

Harsanyi ügyvédje, Keith Middleton úgy fogalmazott, ügyfele nagyon szerette volna, ha ez a kapcsolata jól sikerült,  és úgy érezte, meg kell védenie a nőt. Hozzátette: Harsanyinak már nem áll szándékában tovább folytatni korábbi viselkedését, nem szeretné, ha a nő veszélyben érezné magát miatta, és elfogadja, hogy ilyen hatással lehetett volt barátnőjére. Harsanyi három hónapja már egy másik nővel áll kapcsolatban, vele pár hónappal azután kezdett járni, hogy abbahagyta exbarátnője zaklatását. 

A bíró, Anthony Beresford kifinomultnak és kitartónak nevezte Harsanyi módszereit.