Legalább 19 halott és 20 sérült egy indiai buszbalesetben

2020.02.20. 10:37

Legalább 19-en meghaltak és több mint 20-an megsérültek csütörtökön a dél-indiai Tamilnádu államban egy főúton, mert egy utasokkal teli busz beleszaladt a vele szemben haladó teherautó úttestre zuhanó konténerébe – közölték dél-indiai hatósági források.

A buszon 48-an utaztak, a baleset Tirpuru városa mellett történt. A busz Karnataka államból indult, és Kerala államba tartott. Az indiai NDTV helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a teherautó egyik kereke kidurrant, ez okozta a konténer lecsúszását. Az MTI híre szerint a halottak azonosítása folyamatban van, a sérülteket kórházakba szállították. Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé.

India a világelsők közé tartozik a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát tekintve. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza. A közlekedési minisztérium utoljára közzétett hivatalos adatai szerint 2018-ban körülbelül 467 ezer közúti baleset történt az ázsiai országban, ezekben több mint 151 ezren haltak meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport