Ausztriát is elérte a koronavírus

2020.02.25. 13:25 Módosítva: 2020.02.25. 13:26

Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban, írja a Wiener Zeitung. A megbetegedéseket a tiroli tartományi vezetés is megerősítette, ám további információt nem közöltek a betegekről.

A lap szerint annyit lehet tudni, hogy mindkét beteg 24 éves és Innsbruckban él és mindketten jártak nemrég Lombardiában, az olaszországi koronavírus-gócpontban, ahol azóta karantént rendeltek el.

Egyikük sincs életveszélyben, a két fiatalnak alacsony láza van, és jelenleg egy innsbrucki kórházban fekszenek. Günther Platter kormányzó és Bernhard Tilg tiroli egészségügyi tanácsos sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy két tesztet is végeztek az érintetteken és mindkettő pozitív lett.

A kormányzó azt is bejelentette, hogy ambuláns klinikát is felállítanak a potenciális koronavírusos betegeknek Innsbruckban.

Platter hangsúlyozta, "nincs ok a pánikra", az ország felkészül minden eshetőségre. 

Ausztriában 59 kórház áll készen a koronavírus kezelésére, ezek listáját az egészségügyi minisztérium kedden tette közzé. 

A legtöbb Felső-Ausztriában van, 15, míg Alsó-Ausztriában 14, Tirolban 8, Salzburgban 6. 

Bécsben már 500 ágyra növelték a kapacitást, és ha szükséges, két egész kórház teljes egészében a koronavírus kezelésére áll át. Az osztrák fővárosban a legrosszabb forgatókönyvre már egy hete elkezdtek felkészülni, közölte Peter Hacker, Bécs egészségügyi tanácsnoka.   • Tippek
  • Biztosítás