Konrád
5 °C
17 °C

Franciaországban meghalt egy ember a koronavírus miatt

2020.02.26. 10:40

Kedd este három új esetet fedeztek fel Franciaországban, egy ember meghalt a koronavírus miatt – jelentette be szerda reggel a francia egészségügyi minisztérium, írta a Le Figaro.

A 60 éves franciát, aki Kínában kapta el a vírust, súlyos állapotban szállították a párizsi Pitié Salpêtrière kórházba, ahol keddről szerdára virradóra halt meg. 

Egy másik, 55 éves beteget Amiens-ben regisztráltak, a harmadik új fertőzött pedig a kelet-franciaországi Strasbourg-ban lakik. Ő 36 éves, és kevésbé súlyos az állapota, mondta a minisztérium illetékese.

A Franciaországban talált esetek száma 17-re emelkedett, köztük öt embernél az elmúlt 24 órában bizonyultak pozitívnak a koronavírus-tesztek, míg a korábban kezelt betegek már meggyógyultak. Az elhunyt férfin kívül kedd este óta további négy esetben mutatták ki az új koronavírusos fertőzést - jelezte a francia egészségügyi minisztérium.

  • Egy 55 éves férfit az észak-franciaországi Amiens kórházában kezelnek, súlyos állapotban van.
  • Egy 36 éves férfi, aki az olaszországi Lombardiában kapta el a fertőzést, a kelet-franciaországi Strasbourgban került kórházba, az ő állapota nem súlyos.
  • Egy kínai lányról - aki február 7-én tért vissza Franciaországba Kínából, és jelenleg Párizsban megfigyelés alatt tartják kórházban - is kiderült, hogy megfertőzhetett az új koronavírus okozta megbetegedéssel, de ő időközben - kezelés nélkül - meggyógyult. A francia egészségügyi tárca tájékoztatása szerint a lány jól van, alig vannak tünetei, a koronavírus-tesztje negatív, és a hivatalos közlés szerint "a gyógyulás nyomait" hordozza.

"Olyan érzékeny tesztjeink vannak, amelyekkel a betegség olyan embernél is kimutatható, aki már nem hordozza a vírust, de korábban fertőzött volt" - mondta Jérome Salomon, a francia egészségügyi tárca illetékese. "A párját is megvizsgáltuk, ő is negatív, és az a négy ember, akivel a lány kapcsolatban állt, karanténban van az otthonában" - tette hozzá.

  • A negyedik fertőzött is egy Lombardiából hazatért 60 éves francia állampolgár, akit a közép-franciaországi Auvergne-Rhone-Alpes régió egyik kórházában kezelnek. Nála kedd este mutatták ki a fertőzést, és az ő esetében is megkezdődött annak a feltérképezése, hogy kikkel került kapcsolatba, amióta hazaért Olaszországból.

Kedd este egyébként egy Lombardiából hazatért iskolai csoportot is karanténba helyeztek Párizsban néhány órára, mert több gyerek is tüneteket mutatott, de miután a koronavírus-teszt mindegyikük esetében negatívnak bizonyult, feloldották a vesztegzárat.

Ebben a cikkben szedtük össze, hány halálos áldozata volt a járványnak az egyes országokban.