Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Kiköthetett Mexikóban egy vesztegzár alá helyezett turistahajó

2020.02.27. 21:10 Módosítva: 2020.02.27. 22:39

Kiköthetett csütörtökön a mexikói Cozumel-szigeten az új típusú koronavírus miatt vesztegzár alá helyezett turistahajó mintegy 6000 emberrel a fedélzetén, írja az MTI. 

A Meraviglia nevű hajótól korábban két karib-tengeri ország – Jamaica és a Kajmán-szigetek – is megtagadta a kikötési engedélyt a koronavírus-fertőzés terjedésétől tartva, mert a fedélzeten a legénység egyik tagja influenzához hasonló tüneteket mutatott.

A fedélzetén lévőkön jelenleg orvosok egészségügyi vizsgálatokat végeznek, hogy kizárhassák a Covid-19 okozta megbetegedést.

Carlos Joaquín, Quintana Roo mexikói állam kormányzója szerint a kikötési engedélyt az időjárási körülményekre tekintettel adták meg, az utasok azonban csakis akkor hagyhatják el a fedélzetet, ha az orvosok megállapítják, hogy senki nem fertőződött meg koronavírussal.

Manuel López Obrador mexikói elnök kijelentette, hogy bár fontos fenntartani az egészségügyi szabványokat, az ország nem fog elmerülni a vírust övező hisztériában.

„Nem zárhatjuk le kikötőinket és repülőtereinket”

– hangoztatta az elnök szokásos napi sajtótájékoztatóján.

Az új koronavírus Latin-Amerikában is megjelent. A brazíliai Sao Paulóban egy 61 éves beteget találtak, aki korábban Olaszországban járt.