Hét embert megöltek, házakat szaggattak a tornádók Tennesseeben

2020.03.03. 14:44

Legalább hét ember meghalt és negyven ház megrongálódott helyi idő szerint kedden hajnalban, amikor két tornádó is lecsapott Tennessee állam közepén, Nashville környékén, írja az Associated Press. A hatóságok arra kérték a környéken élőket, hogy amennyiben tehetik, ne hagyják el a házaikat, hogy fel tudják mérni a tornádók által okozott veszélyeket. A forgószelek tetőket és falakat rongáltak meg, kábeleket szakítottak le, és törött fákat hagytak maguk mögött. Az iskolák, a bíróságok és a közlekedési eszközök szünetelnek, négy szavazóállomást pedig átköltöztettek mindössze négy órával azelőtt, hogy megkezdődött volna Super Tuesday, vagyis a szuperkedd, az amerikai előválasztási verseny. 

A tornádó átsöpört a megyén

– fogalmazott Nasville polgármestere, John Coooper a forgószelekről, míg Maggie Hannan, a Tennesseei Vészhelyzetkezelési Ügynökség szóvivője megerősítette, hogy heten valóban elhunytak a forgószelek miatt. A forgószél komoly pusztításokat végzett Nashville belvárosában és Germantownban, valamint Mt. Julietben, ahol számos ház és ember is megsérült. A helyi rendőrség kedden arra kérte az ott élőket, hogy lehetőleg maradjanak az otthonaikban, ők pedig tovább kutatnak a sérültek után.   

Frissítés:

Legkevesebb 19 ember halálát okozták keddre virradó éjjel tornádók az Egyesült Államokban, és komoly épületkárok keletkeztek, összesítette a keddi adatokat az MTI.

A viharok Tennessee államot sújtották, legalább 40 épületet szinte teljesen letaroltak. Nashville városának központját is alaposan megtépázta az időjárás, súlyosak a károk, több száz ember otthona vált lakhatatlanná. Kedd reggel 44 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. A haláleseteket zömmel épületek összeomlása okozta.

A károk miatt számos iskola tanítási szünetet rendelt el a "countryzene fővárosának" számító Nashville-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport