Már tizenegy halottja van az USA-ban a koronavírus-járványnak

2020.03.04. 21:25 Módosítva: 2020.03.04. 22:54

Mike Pence amerikai alelnök szerdán bejelentette, hogy az Egyesült Államokban már összesen tizenegy ember halt meg a koronavírus-járvány miatt. Tíz halálozás Washington államban történt, egy pedig Kaliforniában, ahol jelenleg a legtöbb fertőzött személyt tartják számon.

Az USA-ban egyre súlyosabb a helyzet, Washington államban, ahol a legtöbb halálos áldozatot követelte a járvány, könnyen lehet, hogy már másfél hónapja jelen van a vírus, és a közeljövőben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma.

Kapcsolódó

Seattle lehet az új Vuhan?

Akár 1500 ismeretlen fertőzött is lehet Washington államban, a járvány már legalább hat hete észrevétlenül terjed Amerikában.

Ezzel párhuzamosan az amerikai egészségügyi minisztérium pontosította egy korábbi, nem túl biztató megállapítását még kevésbé biztatóra – írja a CNBC.

A minisztérium kiszámolta, hogy az USA-ban mennyi arcmaszkra lenne szükség, ha komolyabbra fordulna a járvány. Először arról terjedtek el a hírek, hogy a szükséges maszkok 10 százaléka áll rendelkezésre az országban, ezt módosította most a minisztérium arra, hogy csupán a szükséges mennyiség 1 százaléka érhető el az USA-ban.

A minisztérium úgy kalkulált, hogy az év végéig az Egyesült Államokban 3,5 milliárd N95-ös típusú maszkra lenne szükség. A Nemzeti Stratégiai Tartalékkészletben (Strategic National Stockpile) viszont csupán 12 millió ilyen maszkot tartanak, valamint további 30 millió orvosi arcmaszkot.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgette a különféle maszkgyártókat, hogy amennyire tudják, növeljék a gyártási kapacitásukat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport