Hétfőn kiköthet a Grand Princess óceánjáró, amin 21 koronavírus-fertőzött van

2020.03.08. 15:56

A Grand Princess hétfőn lehorgonyozhat Oaklandben, írta ki a hajót üzemeltető Princess Cruises vállalat. Szombaton jelentették be, hogy a tesztek elvégzése után 21 koronavírussal fertőzött embert találtak a Kalifornia partjainál veszteglő óceánjárón. Azokat az utasokat elkezdik majd leszállítani a fedélzetről, akiknek sürgős orvosi ellátásra van szüksége, írta a vállalat.

A CNN szerint több mint 3500-an vannak a hajón, ami Hawaiiról tartott San Franciscóba. A 21 fertőzött közül 19-en a személyzet tagjai, ketten utasok.

Az utasokat arra kérték, hogy maradjanak a szobáikban. Egy asszony azt mondta a CNN-nek, hogy jól érzi magát, de kezd klausztrofóbiája lenni. „Tegnap óta úgy érezzük magunkat, mintha börtönben lennénk. A kabinunknak nincsenek ablakai, vagy erkélye.”

Minden reggel beadnak egy papírt az utasoknak, amin kiválaszthatják, mit kérnek ebédre és vacsorára, a nyilatkozó utasoknak nem volt gondja az ellátással.

Korábban a Diamond Princess óceánjárót 3700 emberrel a fedélzetén helyezték karanténba Japán partjainál. Ott aztán a vírus futótűzként terjedt az összezsúfolt emberek között. Összesen 696-an betegedtek meg. Aztán az épp tünetmentes, de ettől még potenciálisan fertőző embereket a karantén feloldásával kiengedték. Japán később el is ismerte, hogy hibáztak. (A hajón egyébként a személyzet egy magyar tagja is megfertőződött.)

Az Egyesült Államoknak eddig 447 fertőzöttet diagnosztizáltak, 19-en meghaltak a koronavírus miatt.



  • Hírek
  • Árfolyam