Egy 103 éves kínai nő felgyógyult a koronavírusból

2020.03.11. 15:25

A 103 éves Csang Kuang-fen a legidősebb ember eddig, akinek sikerült legyőznie a koronavírust, és hazatérhetett, írja az Independent kínai lapokra hivatkozva. 

A nő március elején került be a korábban vesztegzár alá helyezett Vuhan egyik kórházába, ahol egy ideig kritikus állapotban volt, és az orvosokkal kommunikálni sem tudott. Ezek után mindössze hat napot vett igénybe a felépülése, ez annak is köszönhető, hogy nem szenvedett semmilyen más, súlyosabb betegségben, osztotta meg a részleteket az orvosa. 

koronavirus2
Fotó: Chutian Metropolis Daily

Nem ő az első idős vuhani, aki felépül, ugyanis néhány napja egy 101 éves, szintén vuhani férfi gyógyult meg, és egy 100 éves, Alzheimer-kórban szenvedő férfi is felépült. 

Vuhant január végén helyezték helyezték vesztegzár alá, a héten viszont már néhány vállalat újraindíthatta a tevékenységét a városban. Kínában eddig összesen 80 778 embert fertőzött meg a járvány, közülük kedd éjfélig 61 475-en gyógyultak meg, a halálesetek száma pedig 3162-re nőtt. Nagyjából 16 ezer embert továbbra is kórházban kezelnek, 15 671 pácienst közülük Hupej tartományban.