Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Egy nap alatt 1178 új fertőzöttet regisztráltak Iránban

2020.03.17. 12:07

Egy nap alatt 1178-cal emelkedett az koronavírussal fertőzöttek száma Iránban – ez az eddigi legmagasabb napi ugrás a megbetegedett számában, írja a CNN. Jelenleg 16 189 megbetegedésről tudni – jelentette be Kianush Jahanpur egészségügyi minisztériumi szóvivő az állami televízióban kedden.

Március 9-én jelentette be Ebrahim Raisi, az iráni bíróság elnöke, hogy a koronavírus-fertőzés veszélye miatt átmenetileg szabadon engedtek 70 ezer rabot az iráni börtönökből, most pedig a bírósági szóvivő közölte, hogy átmenetileg 85 ezer rabot, köztük politikai foglyokat engedtek szabadlábra a vírus terjedése miatt. A The Guardian a szóvivő tájékoztatása alapján azt írja, hogy fokozott óvintézkedéseket is bevezettek a börtönökben a fertőzésveszély miatt. A szóvivő arról nem nyilatkozott, mikor kell visszatérniük a börtönökbe azoknak, akiket szabadon engedtek. A kiengedett rabok között van többek között Mehdi Karubi ellenzéki vezető fia, Mohamed Huszejn Karubi is, aki két hónapja került börtönbe.

Az aktuális adatok szerint Iránban közel 16 169 ezer fertőzöttnél diagnosztizáltak a kínai koronavírust, eddig 988-an haltak bele a betegségbe.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek