Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Durva börtönlázadás volt Bogotában

2020.03.22. 21:30 Módosítva: 2020.03.22. 22:17

Jelentős börtönlázadás volt szombat este Kolumbiában, a főváros híres La Modelo börtönében, írja a Bloomberg. 23 fogvatartott halt meg a kísérletben, 83 ember pedig megsérült. Az őrök közül heten sérültek meg, kettejük állapota súlyos. Senki nem tudott megszökni.

A rabok a rossz higiéniai viszonyok és túlzsúfoltság miatt fordultak az erőszakhoz. Margarita Cabello igazságügyminiszter szerint a szökési kísérletet megakadályozták, és eddig egy koronavírusos megbetegedést sem regisztráltak a börtönben fogvatartottak között. Ivan Cepeda ellenzéki képviselő szerint viszont fenntarthatatlan a zsúfoltság a börtönökben, mivel 8-9-en vannak egy cellában, a folyosókon pedig egymás hegyén-hátán százak. A La Modelo Kolumbia második legnagyobb börtöne, nagyjából ötezer fogvatartottal. A legnagyobban, a La Picotában is zavargások voltak szombat este.  

Az országban egyébként 231 fertőzést regisztráltak, két halott mellett. Keddtől három hétre teljesen lezárják az országot, az országon belüli közlekedést is szigorúan korlátozzák.

  

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!