Paulina
21 °C
36 °C

400 ezer önkéntes jelentkezett Nagy-Britanniában a járvány megfékezésére

2020.03.25. 22:21

Egy nap alatt 405 ezer önkéntes segítő jelentkezett Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány elleni harc miatt, írja a BBC. A Boris Johnson vezette kormány keddi felhívása eredetileg 250 ezer önkéntesről szólt, a segíteni vágyóknak köszönhetően bőven túlszárnyalták a célkitűzést. Az önkéntesség feltétele a nagykorúság és a jó egészségi állapot volt. 

Az önkéntesek feladatai közé tartozik majd a  bevásárlások intézése és a gyógyszerek beszerzése a rászorulók számára, a betegek hazaszállítása, illetve a leginkább veszélyben lévőkkel való telefonos kapcsolattartás, akik most 12 hétig nem hagyhatják el otthonaikat. A kormány terve szerint a majd félmillió önkéntes 1,5 millió ember életét könnyítheti meg az elkövetkező időszakban. Ezenfelül 11 ezer nyugdíjazott orvos és 24 ezer végzős orvoshallgató vállalt feladatot az egészségügyben. 

Szerdán újabb 28 halálesetet jelentettek, így Nagy-Britanniában eddig összesen 465-en haltak meg a koronavírus következtében. Az elhunytak életkora 47 és 93 év között alakult, egy 47 éves beteget kivéve mind rossz egészségi állapotban voltak. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!