Új fertőzött eseteket találtak, emiatt nem hagyhatják el otthonaikat az emberek egy kínai megyében

2020.04.01. 22:34

Miután több új koronavírusos esetet regisztráltak, szigorú intézkedéseket vezettek be a mintegy 600 000 lakosú Csia megyében. Ezek értelmében senki nem utazhat ki Honan tartományban található megyéből megfelelő engedély nélkül, sőt, az otthonukat is csak akkor hagyhatják el, ha rendelkeznek a megfelelő dokumentumokkal, írja a Reuters

Emellett zárva minden, kivéve az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat, benzinkutakat, kórházakat, szállodákat, illetve az olyan cégeket, amelyekre az alapszükségletek ellátása miatt szükség van. És az autóhasználatot is korlátozták, rendszámfüggő, hogy adott napon mely járműveket lehet használni  Az egyik helyi lakos szerint a hatóságok arra kérték őket, hogy készüljenek fel az elkövetkezendő hetekre, és raktározzanak be zöldségekből, illetve egyéb alapvető élelmiszerekből, igaz, minden család kijelölhet egy személyt, aki kétnaponta elmehet vásárolni. Ha pedig valaki elhagyja az otthonát, annak szájmaszkot kell viselnie, olvasható a Politico cikkében.

Egyes híradások szerint a hétvégén több koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a megyében, az egyikük egy orvos a helyi kórházból, aki januárban tért vissza Vuhanból. Mielőtt újra munkába állt volna, két hétig karanténban volt, de állítólag így is megfertőzte két kollégáját és egy volt osztálytársát.

Ugyan Honan tartomány szomszédos Hupej tartománnyal, ami  az első gócpontja  volt a koronavírus-járványnak, szerdáig csak alig tucatnyi esetet jelentettek innen.