Mihály
3 °C
17 °C

Vasárnapra elfogynak a szabad lélegeztetőgépek New Yorkban

GettyImages-1216476320
2020.04.03. 15:58

New York polgármestere, Bill de Blasio egy mai sajtótájékoztatón jelezte, hogy vasárnap lesz a napja, hogy a városban elfogynak a szabad lélegeztetők, és hétfőtől a kórházakban dolgozókra a mostani nyomás sokszorosa nehezedik majd.

Hétfőre vagy keddre tesszük a következő nagy hullámot, amikor egyszerre 5000 beteg fekszik majd a város intenzív osztályain intubálva, és egyre csak jönnek majd az újabb betegek, akiket már nem fogunk tudni gépre kapcsolni.

De Blasio kijelentette, hogy egy hete kért a szövetségi kormánytól több orvost és ápolót, de egyelőre nem kapott egy főt sem. Most azt kérte, hogy mozgósítsák a hadsereget, és velük hozassanak orvosokat és ápolókat a városba.

Többször mondtam már az ország vezetőinek, hogy át kell állnunk hadiállapotra, mert még mindig békeidőben vagyunk, és annak megfelelően viselkedünk, miközben hadban állunk egy láthatatlan ellenséggel, ami egyre több amerikai életét oltja ki. És ez még csak a kezdet.

De Blasio ismételten megkérte a város lakóit, hogy takarják el a szájukat és orrukat, ha kimennek az utcára, emberek közé.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!