Trump szerint az emberek csak azért olvassák a New York Timest, mert róla írnak

2020.04.14. 11:54

A CNN tudósítója szerint amerikai elnök nem omlott még úgy össze, mint ahogy Donald Trump tette a hétfői koronavírus-sajtótájékoztatóján. Erős állítás, pláne Trump korábbi szerepléseinek fényében, mindenesetre az elnöknek valóban voltak elég súlyos pillanatai a Fehér Házban tartott eseményen. 

Amikor egy riporter arról kérdezte, hogyan készültek februárban a világjárványra, Trump tiszteletlennek nevezte az újságírót, majd konkrétumok említése nélkül arról beszélt, hogy sokat tettek. Trump arra is kitért, hogy a New York Times egy fake news lap, amelyet csak azért olvasnak az emberek, mert róla írnak, de ha majd nem ő lesz az elnök, akkor senkit sem fog érdekelni. 

Majd levetített a videóklipet, ami arról szólt, hogy mennyire jól kezeli a koronavírus-helyzetet; demokrata és republikánus kormányzók pedig köszönetet mondtak neki és csapatának a járvány idején végzett munkájukért. Hozzátette, a videót pár óra alatt dobta össze a Fehér Ház csapata, és több száz ilyen klipet, sőt ennél jobbakat is tudnának még csinálni. 

A brit Sky News megjegyezte, hogy Trump ahelyett, hogy megemlékezett volna arról a több száz amerikairól, aki az azt megelőző 24 órában életét vesztette a koronavírus miatt, inkább arra használta fel a lehetőségét, hogy azt ismételgesse, mennyi mindent csinált jól. 

Trump önajnározó videóját itt lehet megnézni 14:18-tól: