Tíznél is többen haltak meg egy kanadai lövöldözésben

2020.04.19. 21:26 Módosítva: 2020.04.19. 23:52

Frissítés 2: Az MTI arról ír, hogy a rendőrség közlése szerint még mindig nem tudni, pontosan hányan haltak meg a lövöldözésben, de az biztos, hogy tíznél több áldozata van a fél napon át tartó ámokfutásnak. A Reuters jelentése szerint a támadót lelőtték.

Frissítés: Reuters  két halottról ír, akik közül az egyik rendőr, a másik pedig értesüléseik szerint a támadó lehet.  Az AP hírügynökség infomációi szerint egy rendőr meghalt, egy pedig megsérült. A rendőrség helyi idő szerint délután ötkor tart sajtótájékoztatót. 

A CBC értesülései szerint  egy rendőr biztosan meghalt abban a lövöldözésben, ami Új-Skóciában, Halifaxtól nagyjából 130 kilométerre történt Portapique-ban. A rendőrség tájékoztatása szerint több áldozat is van, de nem részletezték, hogy hányan sérültek meg, és mennyi a halálos áldozatok száma.  

A rendőröknek egy benzinkút mellett sikerült megállítani az elkövetőt, az 51 éves Gabriel Wortmant őrizetbe vették. 

A tartomány elnöke, Stephen McNeil együttérzését fejezte ki az áldozatok családjával, a lövöldözést pedig Új-Skócia történetének egyik legértelmetlenebb erőszakos cselekedetének nevezte. Később Justin Trudeau miniszterenlök is megköszönte a rendőrök munkáját, és azt mondta, együttérzéséről biztosította az érintetteket. 

Úgy tudni, hogy a férfi egy rendőrautónak tűnő járműből lövöldözött, korábban figyelmeztették is a környéken élőket, hogy amennyiben a 28B11 számú rendőrautóval találkoznak, azonnal értesítsék őket, közleményükben azt is írták, hogy az elkövető egyenruhát viselhet, később megerősítették, hogy az autó az elkövető sajátja volt.  Az első támadásról még szombat este fél 12-kor érkezett bejelentés, a rendőrök majdnem 12 órán keresztül próbálták kézre keríteni az elkövetőt.  Szemtanúk a férfi elfogásakor lövéseket hallottak, és azt látták, hogy az egyik rendőrségi autó lángolt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport