16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Venezuelában a koronavírus összehozza az engesztelhetetlen ellenfeleket

2020.04.21. 20:33 Módosítva: 2020.04.21. 20:57

A koronaválság összehozta az engesztelhetetlen ellenfeleket is: a Reuters értesülései szerint titokban puhatolózó tárgyalásokba kezdtek a Nicolás Maduro venezuelai szocialista elnököt támogatók és a számos külföldi ország által törvényes vezetőnek tekintett Juan Guaidó ellenzéki politikus hívei. Maduro rengetegszer elmondta, hogy ő megbékélésre és párbeszédre törekszik, azonban tettei nem nagyon támasztották alá gesztusait.

A források szerint a tárgyalások ötlete a koronavírus-járvány venezuelai helyzetével, a hiperinflációval és az egyre inkább érzékelhető üzemanyaghiánnyal kapcsolatos aggályok nyomán merült fel. Annak ellenére, hogy az ország hatóságai csak 285 fertőzöttet és 10 halálos áldozatot ismernek el, a tesztelés hiányosságai miatt a valós adat ennek a sokszorosa lehet. A Maduro-rezsim által teljesen szétzilált egészségügy komoly gyógyszer- és eszközhiánnyal küzd, de több kórházban még fertőtlenítő sincs.

A Reuters azt is megemlíti, a kormányzó Venezuelai Egyesült Szocialista Párt (PSUV) egyes tagjai azon törik a fejüket, hogy miképp tudnák biztosítani magukat a politikában egy kormányváltás esetén, és hogyan tudnák érdekeltségeiket megmenteni az amerikai szankciók szigorításától.  • Hírek
  • Hírek