Az Egyesült Államokban átlépte az 50 ezret a koronavírus áldozatainak száma

2020.04.24. 18:52

Messze az Egyesült Államokban betegedtek és haltak meg a legtöbben az új koronavírus fertőzése következtében. Az elmúlt 24 órában a Johns Hopkins Egyetem által vezetett statisztikák szerint 28900 új fertőzöttet regisztráltak, és több mint 3000-en veszítették életüket egyetlen nap alatt.

Ezzel az összes azonosított amerikai fertőzöttek száma jelenleg 872 ezer, míg a halálos áldozatok száma elérte az 50 106-ot. E magas számok értékelésekor azonban nem szabad elfelejteni, hogy hatalmas, 330 millió ember lakta országról van szó.

Emellett azt is fontos tudni, hogy az Egyesült Államok különböző körzeteiben gyökeresen eltérő a járványhelyzet. A New Yorkban korábban tomboló járványhoz hasonló hírek más térségekből nem érkeztek.

Eközben több államban, így Georgiában, Alaszkában és Oklahomában is újra kinyithatnak mától bizonyos üzletek, illetve intézmények, így a fodrászatok, bowlingpályák. 

A napi új esetek száma a hónap eleje óta nem emelkedett trendszerűen, és a napi halálos áldozatok száma is 2500 körül ingadozik. Az amerikai igazolt esetek száma egymillió lakosra vetítve 2700 körül van, míg az áldozatok száma 154/1 millió fő. Ugyanezek az értékek Magyarország esetében 246 (igazolt fertőzöttek), illetve 26 (elhunytak).

(BBC)