16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Japán 0
Spanyolország 1
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Costa Rica 0
Németország 1

Koronavírusos nyércek miatt került karanténba két holland farm

2020.04.26. 15:04 Módosítva: 2020.04.26. 16:18

Két hollandiai nyércfarmot is karantén alá helyeztek miután kiderült, hogy az állatok koronavírussal fertőződtek meg. A Reuters szerint a holland mezőgazdasági minisztérium most azt kéri, hogy minden állatoknál előforduló gyanús esetet jelentsenek az emberek a hatóságoknak. 

A holland mezőgazdasági minisztérium vasárnap közölte: a nyércek légzési nehézségeket mutattak, ezért tesztelték őket koronavírusra. Az állatok valószínűleg egy olyan fertőzött embertől kaphatták el a koronavírust, aki a farmon dolgozott.

CSEKÉLY ANNAK A VALÓSZÍNŰSÉGE, HOGY A FERTŐZÉST A NYÉRCEK TOVÁBBADHATNÁK EMBEREKNEK VAGY MÁS ÁLLATFAJOKNAK A HOLLAND EGÉSZSÉGÜGYI HATÓSÁGOK SZERINT.

A nyércfarmok karanténja alatt a vadászgörényszerű állatok és az állatok trágyája sem hagyhatja el a farmokat, az embereknek pedig azt tanácsolják, hogy kerüljék ezeknek a Germert-Bakel és Laarbeek városokban található farmoknak a 400 méteres körzetét is.

A nyérceket a prémjükért tenyésztik, ebből készül a nercbunda. A Hollandiában tenyésztett állatok prémjét Kínában, Koreában, Görögországban és Törökországban értékesítik. 

Hollandiában állatjogi aktivisták nyomására a kormány 2013-as tiltása óta már nem lehet új nyérctenyészetet nyitni, a meglévő farmokat pedig legkésőbb 2024-re be kell zárni.  • Hírek
  • Hírek