Szlovákiában már csak 2 új beteget regisztráltak vasárnap

2020.04.27. 11:37

Vasárnap 2 fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Szlovákiában, így az előző napi 6 és az azt megelőző napi 13 után tovább csökkent a napi fertőzésszám – írja a Parameter. 

Vasárnap senki nem vesztette életét igazoltan Covid-19 fertőzés miatt, így a halottak száma változatlanul 18. A gyógyultak viszont kilenccel többen lettek, így már 403-an vannak, és hétfőn összesen 186 embert ápolnak kórházban (közülük egyelőre csak 61-en fertőzöttek igazoltan). 

Ugyanakkor a Igor Matovič kormányfő az Új Szó beszámolója szerint azt nyilatkozta, továbbra sem szabad elbízniuk magunkat. Szerinte most

úgy néz ki, hogy két hét múlva léphetünk a második fázisba. Május 6-nál hamarabb biztosan nem. Nem szabad sürgetnünk.

A második fázis megnyitnák a kültéri turistalátványosságokat, a rövid távra is igénybe vehető szállókat. De még itt is zárva kell maradniuk az éttermeknek, az étkezés csak a szobákban lenne lehetséges, és a wellness-szolgáltatásokat sem engedélyezik. Ebben a szakaszban megnyitnák a fodrászatokat, a pedikűr- és a manikűrszalonokat, meghatározott feltételek mellett újra szállíthatnának utasokat a taxik. Kinyithatnának a 10 év alatti gyerekek számára fenntartott gyerekklubok, valamint újra lehetne miséket és esküvőket tartani.