Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Új fertőzések, a járvány újabb hullámától tartanak Kínában

2020.05.10. 16:14
A járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta egy három fokozatú skálán északkelet-Kínában Sulan városa – közölték a helyi hatóságok. Ez a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti Kína északkeleti részén.

Egy nappal előbb még alacsonyról közepesre, most azonban már közepesről magasra emelték a kockázati szintet a helyi tisztviselők. Az előzmény, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, majd két napon belül 11 újabb esetet regisztráltak Sulanban. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel.

A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket és újra bezáratták az iskolákat is.

A járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városában is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa. Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét.

(MTI)