Trump olyan szert szed a koronavírus ellen, ami az amerikai szakhatóság szerint hatástalan és veszélyes

2020.05.18. 22:57 Módosítva: 2020.05.18. 23:48

Az amerikai elnök megelőzésképpen egy olyan maláriaellenes gyógyszert szed egy ideje, amiről több tanulmány azt írta, hogy haszontalan a koronavírus ellen, sőt, veszélyes lehet – írja a CNBC.

Trump hétfőn egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőivel közölte a hírt, hozzátéve, hogy a hidroxi-klorokin mellett cinkalapú étrendkiegészítőt is szed. "Rengeteg jó dolog derült ki. Csodálkoznának, ha tudnák, hányan szedik, különösen akik a védekezés első vonalában vannak. Közülök sok-sok ember szedi."

 Igen, szedem, most is. Másfél hete kezdtem. Mert hallottam, hogy jót tesz. Egy csomó jót hallottam róla" – mondta az USA elnöke, hozzátéve, hogy köszöni, továbbra is megvan. Amikor arról kérdezték, van-e valamilyen bizonyítéka a gyógyszer hatásosságára, azt válaszolta:

Az én bizonyítékom az, hogy egy csomó pozitívat hallok róla. Mi vesztenivalóm van?

HetekkelTrump bejelentése előtt az USA élelmiszer- és gyógyszerészeti hatósága, az FDA figyelmeztetést adott ki, mely szerint a hidroxi-klorokin komoly szívritmus-problémákat okozhat, főleg ha az egyik népszerű antibiotikummal együtt szedik. A hodroxi-klorokin hatásosságát a koronavírus ellen, jelenleg is vizsgálják.

Trump lépése, hogy egy olyan szert szed a koronavírus ellen, amit annak ellenére ajnározott korábban hetekig, hogy a tudományos tanácsadói mind ellentmondtak neki, ha bölcsnek nem is feltétlenül nevezhető, de legalább következetesnek tűnik.

Trump azt is közölte, hogy nem kapta el a betegséget. A hírről szóló Twitter-bejegyzések alatt a kommentelők persze rögtön elkezdték feszegetni, hogy akkor vajon az USA elnöke fertőtlenítőt is szed-e.  • Tippek
  • Hírek