2024. június 30. 18:00 ÉLŐ
Anglia 0
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

A tévékamerák előtt tesztelték koronavírusra New York kormányzóját

2020.05.18. 06:03

A tévékamerák előtt tesztelte magát koronavírusra New York kormányzója, Andrew Cuomo vasárnap délután, írja az MTI. 

"Intelligensnek, együttérzőnek és fegyelmezettnek kell lennünk" - mondta Cuomo, miközben egy védőruhába öltözött orvos arra kérte őt, hogy csukja be a szemét, hogy az orrából kenetmintát vehessen. A mintavételt több televízió - például a CNN - élő adásban közvetítette.          

A teszt elvégzése után Cuomo bejelentette, bővítik a vírustesztre ingyenesen jogosultak körét. Ezután mindenki, aki influenzára utaló tüneteket észlel magán, bárhol New York állam területén kérheti a teszt elvégzését. 

NEW YORK ÁLLAMBAN EDDIG TÖBB MINT 350 EZER KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST DIAGNOSZTIZÁLTAK, ÉS TÖBB MINT 22 EZREN HALTAK MEG A BETEGSÉGBEN.

Különösen magas az idősotthonokban elhunytak száma. Egyes elemzők szerint Cuomo nem kezelte jól a járványt, de több politikus is kritizálta, amikor rendelettel tette kötelezővé az idősotthonoknak, hogy be kell fogadniuk a kórházból kiengedett, lábadozó koronavírussal fertőzött időseket. 

A hétvégén jelent meg egy oknyomozó cikk a The Daily Caller című hírportálon arról,  hogy New York állam egészségügyi hatóságai nem hozták nyilvánosságra az idősotthonokban és az elfekvő intézetekben elhunytak pontos számát, és jóval kevesebbet jelentettek a valós adatoknál.

New York az egyetlen olyan állam, ahol nem vezettek nyilvántartást az idősotthonokban és az elfekvőkben elhunytakról, és ezen a gyakorlaton csak április végén változtattak.

Május elejétől kezdve viszont a nyilvánosságra hozott adatokban nem szerepeltek az idősotthonokból kórházba szállított, és ott elhunyt betegek száma. Az állam egészségügyi hatósága elismerte, hogy kevesebb halálesetet jelentettek be, és ezzel megszegték az adatszolgáltatás szabályait.