Minnesota államügyésze négy rendőrt vádol meg George Floyd meggyilkolása miatt

2020.06.03. 21:10

Eddig csak a Derek Chauvin elleni vád volt ismert, de úgy tűnik, hogy amellett, hogy azt gondatlanságból elkövetett emberölésről gyilkosságra súlyosbítják, további három rendőr ellen is eljárást indítanak. Chauvin volt az a rendőr, aki Floyd nyakára térdepelt és feltehetően a halálát okozta, ellene mostantól gyilkosság a vád, három társát (Tou Thao, J. Alexander Kueng és Thomas Lane) pedig bűnrészességgel és bűnsegédlettel vádolják majd meg, magyar idő szerint várhatóan ma éjjel.

Thao az esetről készült felvételeken láthatóan csak nézi, ahogy Chauven egyre nagyobb súllyal nehezedik Floyd nyakára, Kueng volt az a rendőr, aki Chauvennek segített harcképtelenné tenni Floydot, és ő is részt vett a földre szorításában, Lane pedig fegyvert fogott a férfira mielőtt megbilincselték volna. Keith Ellison Minnesota állam kormányzójának kérésére vette át az ügyet, amit eddig a Hennepin  megyei ügyészi hivatal vitt.

A család a Twitteren reagált a kiszivárgott információkra, és megköszönték Ellisonnak, hogy mind a négy rendőr ellen vádat emelnek, de szeretnék, ha a gyilkosság helyet előre megfontolt szándékból elkövetett emberöléssel vádolnák Chauvint, mivel azért életfogytiglani börtönbüntetés is járhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport