Nem akarta maszk nélkül felengedni őket a buszra, agyhalottra verték a francia buszsofőrt

2020.07.06. 14:52

Agyhalottra vertek egy buszsofőrt a dél-franciaországi Bayonne-ban, írja az AFP francia hírügynökség alapján a BBC. Vasárnap este 7 óra körül egy társaság jegyek és maszkok nélkül akart felszállni egy helyi járatra (egész Franciaország területén kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésen).

Amikor ezt az ötvenes éveiben járó sofőr megpróbálta megakadályozni, a társaság tagjai verni kezdték. A buszvezetőt eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol az orvosok agyhalált állapítottak meg hétfőn.

A brutális támadás hatására a sofőr majdnem összes kollégája sztrájkolni kezdett a városban megbénítva ezzel a helyi tömegközlekedést. A helyi buszhálózatot üzemeltető Chronoplus vállalat képviselője támogatásáról biztosította a tüntető sofőröket, és „teljesen legitimnek” nevezte a sztrájkot a Daily Mail információi szerint. 

A Sud Ouest szerint öt embert vettek őrizetbe a támadással kapcsolatban, egy harmincas éveiben járó férfit még vasárnap este, négy társát pedig hétfőn. A helyi sofőrök azt nyilatkozták, sokkolta őket a támadás híre, de nem lepődtek meg túlságosan, ugyanis az utóbbi napokban három támadás is történt a buszhálózat vonalain.  • Hírek
  • Árfolyam