16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Irán 0
Egyesült Államok 0

A Trump Tower elé festenék a Black Lives Matter feliratot

2020.07.09. 11:54 Módosítva: 2020.07.09. 11:56

Helyi idő szerint csütörtök reggel kezdhetik meg a Black Lives Matter (kb. A Fekete Életek Számítanak) felirat felfestését a New York-i Trump Tower elé, amit korábban már elhalasztottak, írja a városházáról származó értesüléseire hivatkozva az NBC New York.

Úgy tudják, hogy a több napig tartó felfestésbe Bill de Blasio, a város demokrata polgármestere is beszállna majd csütörtökön.

A polgármester még június végén, a George Floyd meggyilkolását követő tüntetésekre reagálva jelentette be a tervet, amit azzal indokolt, hogy ha Donald Trump elnök ott járna, akkor „egy olyan üzenetet láthat, amit még mindig nem ért.”

Trump akkor többek között a Twitteren „a gyűlölet szimbólumáról” írt, és azt is kiírta, hogy a polgármester gyűlöli és nem tiszteli a rendőröket. „Költsék ezt a pénzt inkább bűnüldözésre!”

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója azt mondta, hogy ő támogatja a felfestéseket. De bírálta is Bill de Blasiót a rendőrség költségvetésének csökkentése miatt, szerinte valódi rendőrségi reform lenne a cél.

Korábban Washington polgármestere, Muriel Bowser a Fehér Házhoz vezető 16. utcára festtette fel vállalkozókkal a Black Lives Matter-feliratot, ami körülbelül kéttömbnyi távban töltötte ki az utcát.  • Tippek
  • Bankszámla