Elraboltak egy Bagdadban élő német művészt

2020.07.21. 20:29 Módosítva: 2020.07.21. 20:29

Emberrablás áldozata lett az iraki fővárosban egy német állampolgárságú nő, a bagdadi művészeti élet egyik ismert szereplője – közölte az MTI kedden biztonsági forrásokra hivatkozva.

Az 50 éves Helle Mewist munkahelye, a Bejt Tarkíb művészeti központ elől hurcolták magukkal ismeretlen fegyveresek, akik két autón érkeztek. Az emberrablás hétfő este 8 óra körül történt.

A hivatalos látogatáson Athénban tartózkodó Heiko Maas német külügyminiszter közölte: a német külügyminisztériumban külön válságstáb foglalkozik az eltűnési üggyel. Az iraki belügyminisztérium jelezte, hogy kettőzött erőfeszítéssel folyik az eset felgöngyölítése.

Helle Mewis hét éve élt Bagdadban, ahol az iraki kulturális élet közismert és népszerű alakja lett. Gyakran lehetett látni, ahogy - az iraki biztonsági helyzet miatt külföldiektől egyáltalán nem megszokott módon - kerékpáron megy a dolga után a zsúfolt Karrada úton.

A nő hangos támogatója volt azoknak a kormányellenes megmozdulásoknak, amelyeken többek között az Irakban garázdálkodó, elszámolással senkinek nem tartozó fegyveres csoportok ellen emeltek szót. A tiltakozó megmozdulásokat szervező, és azon felszólaló több tucat aktivistát raboltak el az elmúlt időszakban Irakban.  • Tippek
  • Árfolyam