Cápatámadásba halhatott bele egy nő Maine államnál

2020.07.28. 09:26

Cápatámadásba halhatott bele egy nő hétfőn az amerikai Maine állam partjainál, ahol korábban mindössze egyszer jegyeztek fel hasonló provokálatlan cápatámadást, írja az MTI. A maine-i parti őrség szerint egy szemtanú Bailey Island közelében látta úszni a nőt, amikor az megsérült „egy cápatámadásnak tűnő" incidens során.

Két kajakozó partra segítette a nőt, akihez mentőt is hívták, de végül a helyszínen halottnak nyilvánították. James Sulikowski cápaszakértő szerint korábban mindössze egyetlen provokálatlan cápatámadást dokumentáltak Maine-ben. Az Arizonai Állami Egyetem számára kutatásokat végző szakember szerint lehetséges, hogy a ragadozó zsákmánynak nézte az úszót.

A parti őrség arra kéri az úszókat és a hajósokat, hogy legyenek körültekintőek Bailey Island környékén, és kerüljék a nagy tömegben együtt úszkáló halakat és a fókákat. 

A nemzetközi cápatámadás-dokumentáció (ISAF) éves adatai szerint a 2019-ben világszerte feljegyzett 64 provokálatlan cápatámadásból a legtöbb (21) Floridában történt, és ezek közül 5 volt halálos kimenetelű.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport