Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Túlfutott a leszállópályán és kettétört egy repülő Indiában, legalább 16-an meghaltak

2020-08-07T172351Z 441160216 RC259I9V9AML RTRMADP 3 INDIA-CRASH
2020.08.07. 18:05

Legalább tizenhatan meghaltak, és több mint százan – közülük 46-an pedig súlyosan – megsérültek, amikor a délnyugati-indiai Kerala állambeli Kozsíkóde (Kálikut) repülőterén kényszerleszállás közben túlfutott egy repülőgép a kifutópályán, majd egy völgybe zuhanva kettétört. Az áldozatok között van a repülőgép mindkét pilótája, írja a CNN.

A kozsíkódei rendőrség további tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül valójában senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül. A sérültek közül 15-nek az állapota válságos. A dpa hírügynökség egy sértetlen utasról, egy kislányról tud, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

GettyImages-1227952191
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A helyi hatóságok közlése szerint a Dubajból Indiába tartó Air India Express-járat a heves esőzés miatt csúszhatott túl a kifutópályán. A kettétört gép roncsai közé több utas is beszorult, de a mentési munkák során mindenkit kiszabadítottak. A gépet – melyen 190-en tartózkodtak, köztük 10 gyerek és a hatfős személyzet – a koronavírus miatt külföldön rekedt indiaiak hazaszállítására indította a kormány.

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a kettétört repülő roncsai közül az utasok döntő többségét sikerült kimenteni, de Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivője csak annyit erősített meg, hogy a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz.

A helyi hatóságok a nap második tragédiájának nevezték péntek este történt balesetet, miután a heves esőzések okozta földcsuszamlásban 13-an életüket vesztették a térségben.

(Index/MTI)