Kitört az Elemi ösztön-botrány, bekérették az orosz nagykövetet a szerbek

2020.09.07. 23:14

Úgy tűnik, Oroszország szeretne egy bocsánatkéréssel megúszni a botrányt azután, hogy Marija Zaharova külügyi szóvivő egy Facebook-posztban az Elemi ösztön című filmet ajánlotta Alekszandar Vucsics szerb elnök figyelmébe, vagyis hogy ha legközelebb találkozik Donald Trumppal a Fehér Házban, és ugyanúgy ültetik le, mint a pénteki találkozón, akkor csinálja azt, amit Sharon stone a film hírhedt jelenetében.

A szerbek persze menetrendszerűen kiakadtak, Alekszandar Vucsics sajnálkozását fejezte ki a poszt miatt és magyarázatot kért az orosz külügyminisztériumtól, bekéretve a belgrádi orosz nagykövetet. Ment egy kis üzengetés, végül az orosz elnöki hivatal szóvivője Dmitrij Peszkov elnézést kért, és azt nyilatkozta félreértették a Marija Zaharovát. Hozzátette még, hogy nem lehet etikai kódexszel szabályozni a diplomaták viselkedését a világhálón, de korrekt és egyértelmű kommunikációt vár el a testülettől. 

Ezek után a külügyi szóvivő is bocsánatot kért, és azzal zárta mondandóját, hogy félreértelmezték a posztot. Szerinte ő egyszerűen csak az amerikaiak felsőbbrendűségi érzését igyekezett bírálni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM