A Twitter és a Facebook is biztonsági szigorításokat vezet be az amerikai elnökválasztás előtt

2020.09.18. 14:41

A szigorítások az amerikai kongresszus és a kormányzat tagjainak, a tagállami kormányzóknak, a politikai pártok és a két elnökjelölti kampány munkatársainak Twitter-fiókjait érintik.
A nagy amerikai médiatársaságokat és a politikai újságírókat a Twitter külön értesíti a várható változtatásokról. A cég közölte, olyan módosításokat vezetnek be, amelyek révén elő tudják segíteni a gyanús bejegyzések azonosítását, felgyorsítják az egyes fiókok helyreállítását, és az érintett felhasználókat kötelezik új és kifejezetten erős jelszavak választására.

A Facebook is bejelentette, hogy több felhasználói kör – a gyűlöletbeszédet hangoztatók, az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsokat adók – hozzáférését szigorítja meg. Tom Alison, a Facebook egyik alelnöke közleményében tudatta, hogy e körök tevékenységét szorosabban ellenőrzik, és várhatóan kevesebb felülethez jutnak majd.

Az egészségügyi tanácsadással foglalkozó csoportokat illetően Alison hangsúlyozta, ezek az élet nehéz időszakaiban támogatást adhatnak a felhasználóknak, de rendkívül fontos, hogy kifejezetten orvosi tanácsokkal és információkkal csakis autentikus források, azaz egészségügyi szakemberek szolgálhassanak.

A Facebook archiválni fogja az adminisztrátorokkal nem rendelkező csoportok bejegyzéseit, és megtiltja, hogy az egyszer már betiltott csoportok adminisztrátorai új csoportokat indíthassanak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM