Csehországban fellángolt a járvány

2020.09.20. 13:52

Szombaton 2046 új fertőzést mutattak ki Csehországban, ami a járvány kezdete óta az eddig legmagasabb hétvégi napi szám – közölte az MTI.

Jelenleg 24 ezer aktív fertőzött van az országban. A betegség a legtöbb embernél enyhe lefolyású, de már 516 személy került kórházba, közülük 94 állapota súlyos, vagyis lélegeztetőgépen vannak. Szombatig 499 haláleset történt.

Prágában a legrosszabb a helyzet, ahol százezer lakosra már 216 igazolt fertőzés esik. A cseh főváros pénteken az országban egyedüliként megkapta a piros színt, ami a legsúlyosabb helyzetet jelöli. Prágában ezért hétfőtől bezárnak az egyetemek és a főiskolák, és áttérnek a távoktatásra.

A középiskolák bezárását szülői kérésre visszavonták. Általános iskola felső tagozatában a tanulók és a tanárok is kötelesek védőmaszkot viselni. Az új esetek 20 százalékát ugyanis iskolákban mutatták ki.

Andrej Babis miniszterelnök elismerte: a válság súlyos, ezért hétfőtől újra összeül a válságstáb.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek