Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,17 Ft
8 °C
30 °C

Fehérorosz hackerek ezer belügyes adatait tették közzé

2020.09.20. 15:32

Fehérorosz hackerek nyilvánosságra hozták több ezer rendőr és belügyi dolgozó személyes adatait – közölte a TjournalNexta Live Telegramm oldalra hivatkozva. Azok a rendfenntartók, akiket az ellenzéki tüntetők ellen vetnek be, általában sem azonosítót, sem jelvényt nem hordanak, maszkot viszont igen.

2020-09-20 15 19 38-Telegram  Contact @nexta live.png
Fotó: screenshot / Telegram

A nyilvánosságra hozott adatok lementhetők többféle formátumban is. Tartalmazzák az érintettek teljes nevét, születési idejét, lakóhelyét, beosztási helyét, és hogy melyik részlegnél dolgoznak.

Úgy tűnik, az ezer személy adatait csak ízelítőnek szánták. „Amennyiben folytatódnak a letartóztatások, tömegesen fogjuk publikálni az adatokat” – figyelmeztet a Telegram csatorna.

Az adminok arra kérik a csatorna követőit, hogy ha tudnak törvénysértésről, esetleg tudják az elkövetők személyes adatait, küldjék el, hogy bővíthessék a listát.

A Telegram csatorna még szeptember 12-én közölte, hogy október 9-ig adnak határidőt Lukasenko elnöknek, hogy lemondjon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek